Κέικ με φρέσκα σύκα και καρύδια απερίγραπτο ! | Aspas_recipes

Κέικ με φρέσκα σύκα και καρύδια απερίγραπτο !

 κέικ-με-σύκα

Υπέροχο πεντανόστιμο αφράτο, ζουμερό κέικ που θυμίζει αρκετά καρυδόπιτα. Φτιάξτε το και εκπλήξτε τους φίλους σας. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με Σύκα  

keik-me-syka1

Υλικά για την ζύμη 

    3 αυγά

    1 φλιτζάνι (240ml) λάδι - ηλιέλαιο

    1/2 φλιτζανιού (100γρ) ζάχαρη

    1/2 φλιτζανιού (90γρ) καστανή ζάχαρη

    1/2 φλιτζάνι (120ml) νερό

    1 1/2 κ. γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες

    2 φλιτζάνια (240γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

    3/4 κ. γλυκού αλάτι

    1 1/4 κ. γλυκού  κανέλλα

   5-10 φρέσκα σύκα (ανάλογα με το μέγεθος) κομμένα κάθετα  

keik-me-syka2

Για το κραμπλ

Υλικά

    1/2 φλιτζανιού (60 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1/2 κουταλάκι του  γλυκού  μπέικιν πάουντερ

    2 κουταλιές σούπας (25 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη

    2  κουταλιές σούπας  καστανή ζάχαρη

    1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

    5 κουταλιές σούπας  λιωμένο βούτυρο

    1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) ψιλοκομμένα καρύδια

keik-me-syka3keik-me-syka4

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  (175C) βαθμούς αντιστάσεις.

Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα  ή τοποθετούμε  λαδόκολλα σε ένα ταψάκι (ή σε αποσπώμενη φόρμα ) 26-28  εκατοστών  και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το λάδι, τις ζάχαρες , το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.

keik-me-syka5

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα . Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε αργά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Ρίχνουμε  την ζύμη στο ταψάκι και τοποθετούμε  τα σύκα κομμένα από την πλευρά προς τα πάνω, σε κύκλο γύρω από το κέικ. 

keik-me-syka6

Για το κράμπλ  ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη  και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

keik-me-syka7

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι  μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη με σβώλους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρύδια.

Πασπαλίζουμε το κράμπλ  πάνω από σύκα ομοιόμορφα κατανεμημένα.

Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι. 

Αν το κράμπλ  αρχίσει να ροδίζει πολύ γρήγορα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί πλήρως. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τσάι , καφε ή για κυριακάτικο brunch!

keik-me-syka8

keik-me-syka



Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments