Κέικ λαγός με μαρμελάδα πεντανόστιμο! | Aspas_recipes

Κέικ λαγός με μαρμελάδα πεντανόστιμο!

pasxalino-keik-lagos

Το κλασικό κέικ της μαμάς γεμιστό με μαρμελάδα παίρνει μορφή και μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο πασχαλινό κέικ  σε σχήμα λαγουδάκι.

Δείτε ακόμα  Πασχαλινές συνταγές

keik-pasxalino-lagos

 Υλικά 

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 κούπα ζάχαρη -220 γρ

1 κούπα γάλα -200ml 

3 αυγά μεγάλου μεγέθους ή 4 μεσαία

2 βανίλιες

1 πακέτο αλεύρι 500 γρ-που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμα

200 γρ μαρμελάδα από βανίλιες

pasxalino-keik-lagoydaki

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180  βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 6-8 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

Όταν αφομοιωθούν χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα της ζύμης.

pasxalino-keik-vima-vima

Καλύπτουμε την επιφάνεια μ την μαρμελάδα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ από μέσα κάνοντας το τέστ με το μαχαίρι.

Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αν βγεί χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στην λάμα του είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκια.

keik-pasxalino


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments