Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού με σπιτικό ζελέ φράουλας!!!! | Aspas_recipes

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού με σπιτικό ζελέ φράουλας!!!!

glyko-giaoyrtioy-me-spitiko-zele-fraoylas

Ένα ελαφρύ, εύκολο, δροσερό και υγιεινό γλυκό με ελάχιστα λιπαρά. Ιδανικό μετά από ένα βαρύ γεύμα με άρωμα και γεύση φράουλας !

Δείτε ακόμα  Γλυκοζελέ χωρίς ζάχαρη  /  Πουτίγκα με ζαχαρούχο   /Κρέμα καραμελέ με 4 υλικά


glyko-giaoyrtioy-efkolo2

 Για την συνταγή γλυκό γιαούρτι με σπιτικό ζελέ φράουλας θα χρειαστούμε :

Για το ζελέ φράουλας

Υλικά

250 γραμμάρια φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες

100 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4 (πλυμένες και καθαρισμένες)

25  γραμμάρια ζάχαρη

 8 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας 

glyko-giaoyrtioy-me-fraoyles3

Για την Κρέμα γιαουρτιού

Υλικά

500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

60 γραμμάρια μέλι

8 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας 

me-giaoyrti-kai-fraoyles4

Ζελέ φράουλας

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. 

Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα.(πολτοποιημένες φράουλες).

 Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί. Προσθέτουμε τότε τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

glyko-giaoyrtioy-me-spitiko-zele-fraoylas5

Κρέμα γιαουρτιού

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν.

 Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. 

Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή σας επιτυχία!!!

me-fraoyles-kai-giaoyrti6

elafry-glyko-giaoyrtioy7

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments