Δείτε ακόμα Κουλουράκια λαδιού / Παξιμαδάκια λαδιού Κρητικά
Υλικά
3 φλιτζάνια λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο
1/2 φλιτζάνι ρακή
αμύγδαλα χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό
(Μετράμε με φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας σε νερό 170 ml .-όλα τα υλικά με την ίδια φλιτζάνα)
Επικάλυψη
Σουσάμι καβουρντισμένο + λίγο ζάχαρη
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε καλά (προσοχή αφρίζει και χύνεται) και το βάζουμε στο μπολ με τε το λάδι.
Ρίχνουμε την κανέλα ,το γαρύφαλλο και την ρακή . Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα τόσο όσο να αποροφηθεί όλο το αλεύρι.
Πλένουμε το σουσάμι μας μέσα σε ένα τούλι. Στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγη ζάχαρη και την ανακατεύουμε με το σουσάμι. Δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια και τα περνάμε από την σουσαμοζάχαρη (με την ζάχαρη το σουσάμι κολλάει και δεν φεύγει).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
0 comments