Μηλόπιτα θεική! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα θεική!

mhlopita

Φανταστική ζύμη μηλόπιτας με υπέροχο άρωμα κανέλας. Οικονομική και πολύ εύκολη συνταγή . Η γεύση της μηλόπιτας αυτής  απογειώνεται με το ξύσμα λεμονιού  προσφέροντας μια ξεχωριστή νότα δροσιάς . Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !


mhlopita1

Για την πολύ εύκολη #Μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη 

110 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

225 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

55 γραμμάρια γάλα

315 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού 

mhlopita2

Για την επικάλυψη 

4 μέτρια μήλα

60 γραμμάρια βούτυρο

40 γραμμάρια ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

λίγη άχνη , λίγο κανέλλα για το πασπάλισμα

mhlopita3

Οδηγίες

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

mhlopita4

Προσθέτουμε σταδιακά ένα- ένα τα αυγά. 

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

mhlopita5

Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα , που πρέπει να είναι αφράτο και απαλό, σε βουτυρωμένο ταψάκι 32x24 εκατοστών η σε στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών.  

mhloipita6

mhlopita7

Καθαρίζουμε τα μήλα και  κόβουμε  κάθε μήλο σε φέτες .

mhlopita8

Αραδιάζουμε τα μήλα στην επιφάνεια της ζύμης.

mhlopita9

Λιώνουμε το βούτυρο , ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την ζάχαρη και την κανέλα.

mhlopita10

Περιχύνουμε με το μείγμα τα μήλα.

mhlopita12 

Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά - στην πρώτη σχάρα από κάτω - ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

mhlopita13

Αν δούμε ότι τα μήλα αρπάζουν και η μηλόπιτα δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο .

mhlopita14

Όταν κρυώσει  η μηλόπιτά μας πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα .

Συνταγή της Κ. Βέφα  Αλεξιάδου 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments