Ένα από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής γαστρονομίας.! Έχει τα μυστικά του για αυτό δείτε την συνταγή για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει Σιροπιαστά γλυκά
Υλικά
500 γρ. Κανταΐφι
400 γρ. Καρύδια χοντροαλεσμένα
100 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. κανέλα
250γρ. Βούτυρο αγελάδος λιωμένο ή αν θέλετε να γίνει νηστήσιμο ελαιόλαδο που θα το έχετε ζεστάνει λίγο.
Σιρόπι
1100 γρ ζάχαρη
750 ml. Νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα μας. Από την στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη, θα το βράσουμε για 8 λεπτά και θα το αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει.
Περνούμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια να μην έχει ίνες κολλημένες. Θα το έχουμε σκεπασμένο με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα μέχρι να τελειώσει.
Περνούμε λίγο από το κανταΐφι και το ανοίγουμε, βάζοντας λίγο από το μίγμα καρυδιού και διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε ρολακι. Το σφίγγουμε με την χούφτα μας και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αυτή η διαδικασία θα γίνει μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι. Θα τα βάζουμε δίπλα δίπλα κολλημένα το ένα με το άλλο. Δείτε φωτογραφίες. Λιώνουμε το βούτυρο και με το πινέλο ξεχωρίζουμε πλέον το ένα από το άλλο γύρω γύρω και από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πρώτα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Όπως θα βγει ζεστό από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε μέρος σκιερό. Αν θα μπει στο ψυγείο μπορεί να στεγνώσει.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστω πολύ την φίλη μου chrissa Mellidou για την συνταγή και εκτέλεση!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments