Για να φτιάξουμε αυτό το πολύ αφράτο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς θα χρειαστούμε :
Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο (100 ml )
1 /2 ποτήρι ζάχαρη (100 γραμμάρια)
1 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού (200 ml)
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά ινδοκάρυδο αν έχετε (προαιρετικά)
1ο γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας ή 1 βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
250 γραμμάρια φαρίνα ή 2 ποτήρια (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπείκιν
Αποξηραμένα φρούτα (κόντιτα) ή πολύ καλά στραγγισμένο γλυκό κουταλιού επιλογής σας
Καρύδια (προαιρετικά)
Σταφίδες
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο , το ξύσμα, την ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι.
Τοποθετούμε τα φρούτα και τις σταφίδες σε ένα πιάτο και τα ανακατεύουμε με πολύ λίγο αλευράκι. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθούν μέσα στην ζύμη και όχι στον πάτο του κέικ μας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα αλευρωμένα φρούτα τις σταφίδες και τα καρύδια (αν θέλουμε) στην ζύμη μας . Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Η ζύμη μας είναι σφιχτή -μην το φοβηθείτε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 50-60 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας! Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας!
Αφήνω να κρυώσει και καλή Επιτυχία!!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments