Κέικ με ξηρούς καρπούς !! | Aspas_recipes

Κέικ με ξηρούς καρπούς !!

nhstisimo-keik

Πολύ εύκολη και νόστιμη αυτή η συνταγή για κέικ νηστίσιμο! Τόσο νόστιμο και τόσο αφράτο που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.


keik-me-stafides

Για να φτιάξουμε αυτό το πολύ αφράτο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών 

1/2 ποτήρι  καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο (100 ml )

1 /2 ποτήρι ζάχαρη (100 γραμμάρια)

1 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού (200 ml)

Μισό κουταλάκι  του γλυκού σόδα

1 κουταλιά ινδοκάρυδο  αν έχετε (προαιρετικά)

1ο γραμμάρια  ζάχαρη βανίλιας ή 1 βανίλια

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

250 γραμμάρια  φαρίνα ή 2 ποτήρια (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 κουταλάκι μπείκιν 

Αποξηραμένα φρούτα (κόντιτα) ή πολύ καλά στραγγισμένο γλυκό κουταλιού επιλογής σας 

Καρύδια (προαιρετικά)

Σταφίδες

Keik-me-apoxiramena-frouta

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ. 

Προσθέτουμε το  ινδοκάρυδο , το ξύσμα, την ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε και πάλι.

Τοποθετούμε  τα φρούτα και τις σταφίδες σε ένα πιάτο και τα ανακατεύουμε με πολύ λίγο αλευράκι. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθούν μέσα στην ζύμη και όχι στον πάτο του κέικ μας.

keik-nhstisimo-oneiro

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε. 

Τέλος  προσθέτουμε τα αλευρωμένα φρούτα τις σταφίδες και τα καρύδια (αν θέλουμε) στην ζύμη μας . Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Η ζύμη μας είναι σφιχτή -μην το φοβηθείτε.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις  πάνω κάτω για περίπου 50-60 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας! Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας! 

keik-me-xirous-karpous

Αφήνω να κρυώσει και καλή Επιτυχία!!!!!

keik-me-frouta
keik-me-xirous-karpous

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments