Πίτα με γέμιση από μελιτζάνες και λαχανικά. Ιδιαίτερο υλικό της συνταγής η πιπεριά φλωρίνης προσθέτει στην γεύση της πίτας μια μοναδική νοστιμιά .
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο / Γιορτινή κρεατόπιτα
Για αυτή την πίτα με μελιτζάνες θα χρειαστούμε :
Υλικά για την γέμιση
3 μελιτζάνες φλάσκες 500γρ
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κ.σ μαϊντανό
1/2 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
3-4 κ.σ λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Για την ζύμη
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
30 ml ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
1 σφηνάκι τσικουδιά
60 ml χλιαρό νερό
Οδηγίες
Αφού πλύνω τις μελιτζάνες τις κόβω σε μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζω λίγο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ) ρίχνω τις μελιτζάνες και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να μαραθούν και να πιούν όλα τα υγρά. Σε άλλο αντικολλητικό σκεύος τοποθετώ τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα έχω ψιλοκόψει σε κυβάκια και τα σωτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τις μελιτζάνες, βάζω αλάτι πιπέρι πάπρικα και συνεχίζω το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να απορ ροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζω από την εστία και αφήνω την γέμιση να κρυώσει τελείως.
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, ανοίγω μια λακουβίτσα στη μέση και Ρίχνω την τσικουδιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύω όλα μαζί και τέλος προσθέτω το νερό σιγά σιγά και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μπάλες. Αλευρώνω τον πάγκο και ανοίγω το ένα φύλλο. Το τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί, βάζω την γέμιση και προσθέτω 30γρ λάδι. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σκεπάζω την πίτα και κόβω σε κομμάτια. Με ένα πινελάκι λαδώνω το φυλλαράκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα για 40 λεπτά (εξαρτάται και από την δύναμη του φούρνου σας).
Καλή Επιτυχία !!!
Συνταγή φώτο και εκτέλεση της Φιλίτσας Λουγιάκη
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments