Κορμός από κέικ ! | Aspas_recipes

Κορμός από κέικ !

kormos-apo-keik1
 
Σου έμεινε κέικ ξεραίνεται και λυπάσαι να το πετάξεις? Σου έχω την λύση !!Εύκολος γρήγορος κορμός από κέικ που έμεινε ! Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλους κορμούς ! Σκίζει από εμφάνιση και από γεύση!!

Δείτε ακόμα  Καριόκες από κέικ  /  Σοκολατάκια  με κέικ  Καριόκες με μπισκότα   / Τούρτα με κέικ  /  cake pops με κέικ 

kormos-apo-keik2

Υλικά 

Για τον κορμό

Κέικ που έμεινε (400 γραμμάρια περίπου)

2 κουταλιές σούπας γάλα (+1 κουταλιά ακόμα  αν το κέικ είναι πολύ ξερό )

2-3 κουταλιές σούπας  Μερέντα

kormos-apo-keik3

Για την γέμιση -Σαντυγί

1 μόρφατ +100 γρ άχνη (δοκιμάστε ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)

ή

250 κρέμα γάλακτος + 100 γρ άχνη ζάχαρη

Ακόμα

Προαιρετικά καρύδια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα

Επικάλυψη

150 γρ λευκής σοκολάτας 

100 γρ κρέμα γάλακτος 

Για το στόλισμα

ινδοκάρυδο γκοφρετάκια ή  maltesers ή φρούτα 

kormos-apo-keik4

Οδηγίες

Για το εύκολο κορμό ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση .

Χτυπάμε καλά την παγωμένη κρέμα ή Μόρφατ με την ζάχαρη άχνη ως ότου γίνει η σαντιγί μας και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Σε ένα μπολ κάνουμε τρίμματα με τα χέρια μας το κέικ.

Προσθέτουμε το γάλα και την Μερέντα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να υγρανθεί το κέικ.

kormos-apo-keik5

Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και ανοίγουμε σε φύλλο.

Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο. 

Τοποθετούμε με ένα κουτάλι ή κορνέ ζαχαροπλαστικής την γέμιση . 

Πάνω από την σαντιγί αν θέλουμε πασπαλίζουμε καρύδια ή καβουρντισμέν αμύγδαλα 

Αφήνουμε 2 δάχτυλα κενό στην άκρη του φύλλου στο τελείωμα  .

Από την μακριά πλευρά κλείνουμε σε ρολό στροφάροντας με την βοήθεια της μεμβράνης πολύ εύκολα. 

Σφραγίζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Αφήνουμε 2-3 ώρες να παγώσει καλά και να σφίξει.

kormos-apo-keik6

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη 

Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού . 

Σε άλλο μπολ έχουμε ψιλοκόψει την σοκολάτα Την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

kormos-apo-keik7

Βγάζουμε τον παγωμένο κορμό . τοποθετούμε σε σχάρα που από κάτω έχουμε στρώσει  λαδόκολλα και ρίχνουμε την ζεστή σοκολάτας στον παγωμένο κορμό. 

Επειδή σε αυτό το σημείο σταθεροποιείται αμέσως  η σοκολάτα τοποθετείστε με γρήγορες κινήσεις την διακόσμηση σας, ινδοκάρυδο ,maltesers,Σοκολατάκια , φρούτα  !

Ο κορμός διατηρείται στο ψυγείο!

kormos-apo-keik7

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments