Καριόκες με μπισκότα φανταστικές! | Aspas_recipes

Καριόκες με μπισκότα φανταστικές!

kariokes-me-zaxarouxo

Υπέροχες πεντανόστιμες καριόκες . Εύκολες και γρήγορες! θα ξετρελαθείτε!!!

Δείτε ακόμα Καριόκες με κέικ 

kariokes-me-zaxarouxo1

Για αυτές τις πολύ εύκολες και πεντανόστιμες καριόκες θα χρειαστούμε :

Υλικά

100 γρ. καρύδια

225 γρ. μπισκότα

120 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ζαχαρούχο γάλα

10 γρ. κονιάκ

15 γρ. κακάο

350 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (προαιρετικά)

kariokes-me-zaxarouxo3
 Οδηγίες

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.

 Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.

Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.

kariokes-me-zaxarouxo4

kariokes-me-zaxarouxo5

 Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  
 Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μία διάφανη μεμβράνη.

 Με τα χέρια μας το απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.

Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.   Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.

kariokes-me-zaxarouxo6

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

kariokes-me-zaxarouxo7

Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.

Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

kariokes-me-zaxarouxo8


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!







0 comments