Τούρτα αφρός με ζύμη σου ! | Aspas_recipes

Τούρτα αφρός με ζύμη σου !

tourta-me-zymh-sou

Από τις πιο εύκολες αφράτες και νόστιμες τούρτες που έχω φτιάξει ποτέ! Γίνεται εύκολα με απλά υλικά και γρήγορα!

Δείτε ακόμα  Τούρτα με ζέβρα κέικ Τούρτα κατσαρόλας χωρίς αυγά   /  Τούρτα bueno

Υλικά για την ζύμη

  • 150 γρ. Αλεύρι
  • 100 ml νερού
  • 100 ml γάλα
  • 80 γρ. Βουτύρο
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

tourta-me-zymh-sou1 

Για την κρέμα

1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής 

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

1 μικρή κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά


Οδηγίες 

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
 Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο.

 Προσοχή, όχι δυνατή φωτιά!

 Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα.

Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.

 tourta-me-zymh-sou2

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.

Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να χλιαρύνει, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αβγά μέχρι να γίνειμια λεία και μαλακιά ζύμη . 

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 τοποθετώντας σε 2 ταψάκια η σε φόρμες με αποσπώμενο πάτο 25 cm (απαραίτητα με λαδόκολλα) .Καλύπτουμε όλο τον πάτο της φόρμας  απλώνοντας καλά τ0 μείγμα με μια σπάτουλα.

 tourta-me-zymh-sou3

Ψήνουμε 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά στην μεσαία - χαμηλή σχάρα του φούρνου.

tourta-me-zymh-sou4 

Οδηγίες για την κρέμα

Στο μίξερ χτυπάμε την σκόνη με το γάλα μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η κρέμα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε.

tourta-me-zymh-sou5 

Συναρμολόγηση

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τον ένα ψημένο κομμάτι ζύμης Σού.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε και το άλλο κομμάτι από πάνω.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.

tourta-me-zymh-sou6

Σερβίρουμε αφού πρώτα πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη. 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

 

0 comments