Λαχταριστά ταρτάκια γεμισμένα με μαρμελάδα η πάστα φλώρα σε ατομική έκδοση! Γίνονται πολύ εύκολα (πιο γρήγορα και από ένα κέικ) και σε μισή ωρίτσα έχετε έτοιμο γλυκάκι ! Συνοδεύει ιδανικά το καφεδάκι σας ή τα πάτε δωράκι σε φίλους!
Δείτε ακόμα Τάρτα λουλούδι / Μηλόπιτα τριφτή ζαχαροπλαστείου
2 αυγά
420 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι Βανίλια
120 γρ λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Για την γέμιση
Οδηγίες
Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη μας: σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Αναμειγνύουμε καλά με ένα πιρούνι Σε αυτό το σημείο θα ρίξουμε την βανίλια και το μπέικιν .Γεμίζουμε κάθε ένα με διαφορετική μαρμελάδα εγώ χρησιμοποίησα: μαρμελάδα ροδάκινο και μαρμελάδα με βανίλιες.
Μόλις γεμίσουμε όλα τα ταρτάκια μας τοποθετούμε γύρω γύρω κομματάκια ζύμης αφήνοντας ένα άνοιγμα στην μέση. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά ή σε αντιστάσεις 180 βαθμούς για την ίδια ώρα.
Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα βγάλουμε από τις θήκες! Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
0 comments