Τραγανά κουλουράκια με κρασί, ελαιόλαδο και σουσάμι από τα πιο γνωστά του νησιού, χωριάτικα και τέλεια. Δείτε ακόμα Κουλουράκια με πορτοκάλι και ελαιόλαδο /Κρητικά παξιμαδάκια λαδιού / Λαδοκούλουρα
Υλικά
240 ml ελαιόλαδο
290 ml λευκό κρασί
250 γρ ζάχαρη
½ κγ μαγειρική σόδα
½ κγ κανέλα σκόνη
¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
½ κγ μπέικιν παουντερ
750- 800 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ σουσάμι
Οδηγίες
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή ένταση στην εστία και ρίχνουμε το σουσάμι.
Ανακατεύουμε διαρκώς για να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να
πάρει καστανό χρώμα, να αρχίσει να μυρίζει και το βγάζουμε από την εστία.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε δόσεις ανακατεύοντας την να διαλυθεί με το σύρμα.
Βάζουμε πάνω από το μπολ το ποτήρι με το κρασί και μέσα του διαλύω τη σόδα, να αφρίσει προσθέτοντας την κι αυτή στο μείγμα.
Βάζουμε πάνω από το μπολ το ποτήρι με το κρασί και μέσα του διαλύω τη σόδα, να αφρίσει προσθέτοντας την κι αυτή στο μείγμα.
Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το καβουρδισμένο σουσάμι ανακατεύοντας τα καλά.
Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και τα βάζουμε στο μπολ σε δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή η σε ειδικό κορνέ για μπισκότα.
Δημιουργούμε κορδόνια μήκους 10 εκ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά.
Όταν η βάση τους πάρει καστανό χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments