Ένα ακόμα νόστιμο νηστίσιμο και γευστικό για την νηστεία και όχι μόνο πιάτο. Το χταποδάκι όπως και να μαγειρευτεί αποτελεί πάντα ένα εξαίσιο φαγητό.
Δείτε ακόμα χταποδάκι στην χύτρα / χταποδάκι ξιδάτο / χταπόδι κρασάτο με μακαρόνια
Για το χταποδάκι με πατατούλες θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 1/2 κιλό χταπόδι2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
50 γραμμάρια κρασί κόκκινο
400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
3-4 πατατούλες
1 κρεμμυδάκι ξερό
Οδηγίες
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Αφού έχουμε πλύνει καλά το χταπόδι κόβουμε πάνω και κάτω από τα μάτια και πετάμε αυτό το κομμάτι, αφαιρούμε και πετάμε το στόμα. Γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά να ψηθεί ο πελτές και να πάει παντού.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την ζάχαρη ,τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμάκι!
Έτοιμο και καλή σας όρεξη!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments