Με αυτό το πεντανόστιμο ζυμαράκι φτιάχνουμε αφράτα ρολίνια πίτσα! Δοκιμάστε την συνταγή και δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά πίτσα!
Δείτε ακόμα Πίτσα σπέσιαλ / Μπουκίτσες πίτσας / Πίτσα βάφλα
Υλικά
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 250ml (1 κούπα ) ζεστό νερό
- 375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 κούπες)
- 1 κ. γ αλάτι
- 3 κ.σ λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
- 250 γρ τυρι edam ,gouda
- Αλλαντικά της αρεσκείας σας (αν θέλετε)
Ακόμα
- φέτα, ελιές ,λουκάνικο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζω την μαγιά την ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύω.
- Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι στο οποίο έχω ρίξει και το αλάτι και ζυμώνω.
- Σκεπάζω και αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνω το ζυμαράκι μου . Τοποθετώ την ζύμη μου πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα και ανοίγω σε φύλλο με τον πλάστη.
- Κόβω σε 6 λωρίδες και αλείφω τις λωρίδες με σπιτική σάλτσα η κέτσαπ.
- Τοποθετώ τα υλικά της αρεσκείας μου. Πιάνω την κάθε λωρίδα και ανά 5-10 πόντους ενώνω το ζυμαράκι της κάθε λωρίδας.
- Αλείφω ξανά από πάνω με σάλτσα. Πασπαλίζω με ξηρό βασιλικό . Αφήνω για 15 λεπτά να φουσκώσει η πίτσα μου. Ανάβω τον φούρνο στους 230 βαθμούς αντιστάσεις.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 230 βαθμούς στην πρώτη σχάρα από κάτω για 15-20 λεπτά.
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε
συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments