Νόστιμο και απολαυστικό ρυζόγαλο σοκολάτας με κακάο! Διαφορετικό από την κλασική εκδοχή αλλά και έτσι σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Δείτε ακόμα : Ρυζόγαλο με μέλι - Ρυζόγαλο στον φούρνο
Υλικά
1 λίτρο γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
150 γραμμάρια ζάχαρη (για πιο γλυκό προσθέστε + 1/4 ακόμα)
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
1 κούπα νερό
Οδηγίες
Βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να πιεί το ρύζι όλο το νερό και να φουσκώσει .Διαλύουμε το κακάο σε 5- 6 κουταλιές γάλα.
Από το γάλα κρατάμε 100 ml και διαλύουμε το κορν Φλάουερ.
Μόλις το ρύζι έχει βράσει και φουσκώσει ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο διαλυμένο .
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε από την φωτιά κ βάζουμε σε μπολ. Αν θέλουμε διακοσμούμε με κας-κας, ή χρωματιστή τρούφα.
Καλή σας απόλαυση!!!!!
Follow me on Instagram
0 comments