Ένα πολύ αφράτο και νόστιμο κέικ με 3 χρώματα! Εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο !!Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε !!
Δείτε περισσότερες Συνταγές κέικ
Για το πεντανόστιμο τρίχρωμο κέικ θα χρειαστούμε :
Υλικά για την άσπρη ζύμη -κέικ
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
4 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
Για το μείγμα σοκολάτας (σοκολατένια ζύμη )
50 γρaμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια κακάο
1 βανίλια
Για την ζύμη κακάου
1/4 μείγμα σοκολάτας + 2 κουταλάκια γλυκού κακάο
Χρησιμοποιούμε έξτρα κακάο αν η ζύμη μας είναι πολύ ανοικτόχρωμη ανάλογα το κακάο που χρησιμοποιούμε
Οδηγίες
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο σε κύβους και
χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, το αλεύρι, το μπέικιν και το μισό φλιτζάνι γάλα (100 μλ).
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε ίση ποσότητα (ανά 300 γρ σε τρία μπολ ή πιάτα )
Αφήνουμε το ένα μπολ με την λευκή ζύμη στην άκρη .
Για το μείγμα σοκολάτας (σοκολατένια ζύμη )
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 50 μλ νερό (1/4) + 2 κουταλιές σούπας κακάο (30 γρ ) + 50 γρ ζάχαρη(1/4).
Ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε την βανίλια.
Στο άλλο μπολ προσθέτετε τα 3/4 από το μείγμα σοκολάτας , και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έχουμε την δεύτερη σοκολατένια ζύμη .
Για την ζύμη κακάου
Στο μπολ που έμεινε βάζουμε το 1/4 μείγμα κακάου και 2 κουταλάκια γλυκού κακάο ακόμα αν η ζύμη μας είναι πολύ ανοιχτόχρωμη. (εγώ χρησιμοποιώ κακάο σε σκόνη της Νestle) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έχουμε το τρίτο μείγμα ζύμης κακάου.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα 23 εκατοστών για κέικ.
Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε την άσπρη ζύμη στην βάση της φόρμας .
Στη συνέχεια αδειάζουμε την ζύμη κακάο και τέλος την ζύμη σοκολάτας . Χτυπάμε την φόρμα μας στον πάγκο της κουζίνας 2-3 φορές.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 55 λεπτά.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments