Μηλοπιτάκια μεθυσμένα και νηστίσιμα της Χρύσσας! | Aspas_recipes

Μηλοπιτάκια μεθυσμένα και νηστίσιμα της Χρύσσας!

mhlopitakia-nhstisima

 Τα μήλα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους. Και σας έχω μια συνταγή που λιώνουν στο στόμα. Νηστίσιμα σιροπιαστά μηλοπιτάκια με ινδοκάρυδο όνειρο!

Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές 

Υλικά για 42-45 κομμάτια 

Για τη ζύμη

2 ποτήρια νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι νερού μπύρα

1 σφηνάκι ανθόνερο

1 φακελάκι μπέικιν

800 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 βανίλιες
 milopitakia-nhstisima1
Για τη γέμιση

4 μήλα στο τρίφτη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Βγαίνουν 40-45 κομμάτια 

 
Οδηγίες

Ξεκινάμε με τη γέμιση βάζουμε το μήλο τριμμένο, τη ζάχαρη , το ρούμι και την κανέλα να πάρει μια βράση να μαλακώσει το μήλο και να φύγουν τα υγρά και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

 mhlopitakia-nhstisima2

Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υγρά χώρια και τα στερεά υλικά ξεχωριστά.

Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν δείτε ότι ανοίγει πολύ και κολλάει πολύ βάλτε αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει. 

mhlopitakia-nhstisima3
 
Χωρίζεται την ζύμη σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Ανοίγετε το μπαλάκι στη παλάμη σας και βάζετε γέμιση το κλείνετε και  σχηματίστε  μπαλάκι ή μακρόστενο.

mhlopitakia-nhstisima4

Το σιρόπι το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα. 

mhlopitakia-nhstisima5
 
Ο χρόνος εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα βουτάμε στο σιρόπι γρήγορα και από τις 2 μεριές δεν θέλουμε να ποτίσουν και τα βάζουμε αμέσως στο ινδοκάρυδο.

 mhlopitakia-nhstisima6

Μπορούμε να τα αφήσουμε χωρίς σιρόπι και ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία!!!
 
 Ευχαριστούμε πολύ την chrissa mellidou για την συνταγή (φώτο + εκτέλεση)!

 
 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments