4 μεγαλούτσικα κολοκύθια
1 καρότο
3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
2 αυγά
200 γραμμάρια φέτα
μαϊντανό δυόσμο ξερό
Λάδι αλάτι πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
4 με 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Οδηγίες
Τρίβουμε τα κολοκύθια και το καρότο στο ψιλό τρίφτη ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε 5 λεπτά στη συνέχεια τα στίβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις χούφτες μας.
Σε μπολ βάζουμε τα στημένα κολοκύθια με το καρότο ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε τα αυγά τον μαϊντανό το δυόσμο τα αυγά λάδι πιπέρι τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά να απορροφήσει τα υγρά δεν θέλουμε να είναι ζουμερο ούτε και σφιχτό.
Σπάμε τη φέτα χοντρά κομμάτια και δεν την ανακατεύουμε πολύ να μην λιώσει δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σε μέτριο ταψί ρίχνουμε λάδι στο πάτο και στα πλαϊνά και από πάνω δύο χούφτες φρυγανιά τριμμένη το κουνάμε να πάει παντού δεν το τινάζουμε απλά να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί ρίχνουμε τη γέμιση τη στρώνουμε με κουτάλι και ρίχνουμε πάλι φρυγανιά να καλυφθεί όλη η επιφάνεια ,
Ραντίζουμε με λάδι και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις στο χαμηλό ράφι του φούρνου 40 λεπτά και μετά στο ποιο ψηλό ράφι να ροδίσει από πάνω 5 λεπτά.
Η φρυγανιά κάνει τη διαφορά δοκιμάστε την απλή και πεντανόστιμη.
Ευχαριστούμε πολύ την Βικη Αναματερού για την συνταγή φώτο και εκτέλεση
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments