Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά στον φούρνο ! | Aspas_recipes

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά στον φούρνο !

kolokythakia-gemista-ston-fourno

 Πεντανόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια ψημένα στον φούρνο με την πιο υπέροχη και νόστιμη κρέμα λεμονιού! Ένα οικογενειακό φαγητό όλο αρώματα και γεύσεις!! Ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι !

Δείτε περισσότερες Συνταγές με κολοκυθάκια 

kolokythakia-gemista-ston-fourno1


 Για τα #κολοκυθάκια #γεμιστά με κιμά #στον φούρνο θα χρειαστούμε :

Για τα κολοκυθάκια
Υλικά

3 -4 κουταλιές  σούπας  ελαιόλαδο

8 -10 μεσαίου μεγέθους στρογγυλά κολοκυθάκια

1 -2 κρεμμύδιa

Σάρκα από τα  5-6  κολοκυθάκια (ψιλοκομμένη)

1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)

1 κούπα  ρύζι καρολίνα 

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κούπα νερό

1/3 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

20 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)

2 κοφτές κ.γ. αλάτι

Πιπέρι κατά βούληση 

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

2 κούπες ζωμό λαχανικών ( ή νερό )

kolokythakia-gemista-ston-fourno2


Για την κρέμα λεμονιού
Υλικά

2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο

4 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κούπα ζωμό από το ταψί

1 κούπα φρέσκο γάλα

1 κρόκο αυγού

Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι

Άνηθο (ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα)

kolokythakia-gemista-ston-fourno3

 Οδηγίες
 Για τα κολοκυθάκια

Κόβουμε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και λίγο από τον πάτο. Τα αδειάζουμε και κρατάμε τη σάρκα από τα 5.

Δεν κόβουμε πολύ τον πάτο για να μην φύγει η γέμιση.

kolokythakia-gemista-ston-fourno4

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το καρότο, τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι (ξύσμα και χυμό) και το νερό και αφήνουμε για 5 – 7 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Αφαιρούμε από το μάτι.

kolokythakia-gemista-ston-fourno5

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά (ωμό ), ρίχνουμε τη γέμιση από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

kolokythakia-gemista-ston-fourno6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι πάνω.

Αν μας περισσέψει γέμιση πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και τα βάζουμε στο ταψί, μαζί με τα κολοκυθάκια.

kolokythakia-gemista-ston-fourno7

kolokythakia-gemista-ston-fourno8

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 35×25 εκατοστών , (ή  σε αντικολλητική γάστρα )ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών.

Κλείνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί με 5 – 6 κομμάτια αλουμινόχαρτου, ώστε να μην φεύγει από πουθενά ο ατμός. (ή σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας .)

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

kolokythakia-gemista-ston-fourno9

Για την κρέμα λεμονιού

Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνέχεια, ώστε να διαλυθεί καλά.

Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.

kolokythakia-gemista-ston-fourno10

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και γαρνίρουμε με τον άνηθο.

kolokythakia-gemista-ston-fourno12

Η συνταγή είναι του Λάμπρου Βακιάρου 


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments