Μυρωδάτο και πολύ αφράτο κέικ με άρωμα μανταρινιού. Συγκλονιστικό πραγματικά από την πολύ αφράτη υφή του και την πεντανόστιμη γεύση του .Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ
Για το κέικ με μανταρίνια θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
+ λίγο ακόμη για τη φόρμα
400 γραμμάρια ζάχαρη ή 2 ποτήρια (ποτήρι 200 ml )
4 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 4 ποτήρια
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
220 ml χυμός μανταρινιού, φρεσκοστυμμένος ή 1 ποτήρι γεμάτο
ξύσμα από 3 ακέρωτα μανταρίνια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το γλάσο προαιρετικά
50 ml φρέσκο χυμό μανταρινιού ή 1/4 ποτηριού
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ή 2 ποτήρια
Οδηγίες
Για να ετοιμάσουμε το #κέικ #μανταρινιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C
στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του
αλευριού.
Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε
με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 26 εκατοστων αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ μανταρινιού από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλάσο:
Σε ένα μπολ θα βάλουμε τον χυμό και προσθέτουμε σταδιακά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Ίσως χρειαστει λίγο παραπάνω άχνη μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό γλάσο .
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο .
Αν θέλουμε διακοσμούμε με φλούδες μανταρινιού .
0 comments