Δείτε ακόμα Μαρμελάδα καρπούζι / Μαρμελάδα ροδάκινο / Μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά
4 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια επιπλέον νερό για να βράσει το ξύσμα λεμονιού
Oδηγίες
Τρίβουμε 3 λεμόνια σε μια μικρή κατσαρόλα.
Κόβουμε ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια ή κατά μήκος και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό πάνω από τα λεμόνια και τα βράζουμε 10 λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα. Η πικρίλα από το ξύσμα λεμονιού θα φύγει με αυτόν τον τρόπο. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.(αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό πάνω από το στραγγισμένο ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει τη σωστή συνοχή- δέσιμο της μαρμελάδας περίπου 30 λεπτά.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, όσο είναι ακόμα ζεστή και αφήστε
την να κρυώσει στο βάζο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments