Υλικά
μελιτζάνες που κόβουμε φέτες και βάζουμε σε νερό και αλάτι
πατάτες που κόβουμε σε φέτες και βάζουμε σε νερό
Για την σπιτική κόκκινη σάλτσα
Υλικά
Ντομάτες
λαδάκι
ελαιόλαδο
κρεμμυδάκι(προαιρετικά)
πιπεριά κόκκινη(προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λαδάκι να κάψει .Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά κομμένα σε κύβους(αν βάλουμε) και ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνομε να γίνει η σάλτσα. να βγάλει η ντομάτα όλα τα υγρά της και να σωθούν .
Τηγανίζουμε τις πατατούλες εφόσον τις έχουμε στραγγίσει από το νερό και αλατίσει και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε τοποθετήσει σε απορροφητικό χαρτί ,να μην έχουν πολλά νερά αλατίζουμε και αφού τις τηγανίσουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα λάδια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και καλύπτουμε με την σάλτσα ντομάτας μαϊντανό και ξηρό ανθότυρο ή φέτa.
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα βάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες και σε ένα άλλο τις μελιτζάνες και τα ψήνετε στον φούρνο. Φτιάχνετε μόνο την σάλτσα και σερβίρετε!
Καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
και Συνταγές σπιτικές για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments