Σφολιατένια καρδιά με πραλίνα ! | Aspas_recipes

Σφολιατένια καρδιά με πραλίνα !

sfoliatinia-kardia-me-pralina

 Θεοτράγανα αφράτα σφολιατίνα που θρυμματίζονται στο στόμα, γεμιστά με πραλίνα. Μοναδική απόλαυση για πρωινό, σνακ, απογευματινό καφέ και ιδανικό για όλες τις ώρες.
Σε σχήμα καρδιάς για να το σερβίρεις σε όποιον  αγαπάς .

sfoliatinia-kardia-me-pralina1

Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα 700 γραμμάριών (2 τεμάχια )

3-4 κοφτές κουταλιές σούπας  πραλίνα φουντουκιού ή άλειμμα αμυγδάλου ή άλειμμα μπισκότου 

30 γραμμάρια φουντούκια ή φιστίκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

4-5 κουταλιές σούπας  γάλα

2 κουταλιές σούπας  άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

sfoliatinia-kardia-me-pralina2

Για το ντιπ σοκολάτας

150 γραμμάρια  σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας

1 κουταλιά σούπας  μέλι

150 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος

sfoliatinia-kardia-me-pralina3


Οδηγίες

Για τα σφολιάτα

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και ανοίγουμε στον πάγκο κάθε φύλλο χωριστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με τσέρκι καρδιά , κόβουμε και δίνουμε σε κάθε φύλλο σφολιάτα σχήμα καρδιά .

sfoliatinia-kardia-me-pralina4

Απλώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια του ενός δίσκου αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά. 

sfoliatinia-kardia-me-pralina5

sfoliatinia-kardia-me-pralina6

Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο σφολιάτας. Τοποθετούμε στο κέντρο μικρό κόφτη μπισκότων  πιέζοντας απαλά στην σφολιάτα χωρίς να την κόψουμε. 

sfoliatinia-kardia-me-pralina7

Το βάζουμε όλο μαζί σε δίσκο και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10' να σφίξει καλά η ζύμη σφολιάτας.

Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε  την καρδιά σε 4 κομμάτια .

sfoliatinia-kardia-me-pralina8

Κατόπιν χωρίζουμε κάθε κομμάτι μισής καρδιάς σε 10 κομμάτια .

Πιάνουμε  τις 2  λωρίδες στο κάτω μέρος της καρδιάς  και τις  στρίβουμε προς τα μέσα . 

sfoliatinia-kardia-me-pralina9
 
 Στην δεξιά πλευρά της καρδιάς στρίβουμε  κάθε μια λωρίδα τρεις φορές προς τα δεξιά.

Στην αριστερή πλευρά της καρδιάς στρίβουμε κάθε μια λωρίδα 3 φορές προς τα αριστερά.

sfoliatinia-kardia-me-pralina10

Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε 10' στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη γιατί ζεσταίνεται από την επαφή και τη θερμοκρασία του χώρου που δουλεύουμε. Αλείφουμε με γάλα την επιφάνεια.

 Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια.

sfoliatinia-kardia-me-pralina11

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ψήνουμε τα σφολιατίνια για 6-8' σε δυνατό φούρνο και χαμηλώνουμε στους 180ºC. 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20' περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ροδίσουν και τραγανίσουν.

sfoliatinia-kardia-me-pralina12

Τραβάμε 1 -1 σφολιατίνι και το απολαμβάνουμε είτε σκέτο είτε βουτώντας το σε ντιπ σοκολάτας για μεγαλύτερη απόλαυση.

sfoliatinia-kardia-me-pralina13

Για το ντιπ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε 1' και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το ντιπ σοκολάτας. Όσο περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο και το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρι να μαλακώσει πριν την επόμενη χρήση.

sfoliatinia-kardia-me-pralina14


Μυστικό
Για πιο κριτσανιστή σφολιάτα αφού βγάλετε από τον φούρνο το γλυκό αφήστε να σταθεί 5-7', να τραβήξει η σφολιάτα την υγρασία από τη θερμοκρασία ψησίματος και να τραγανίσει εξωτερικά.

sfoliatinia-kardia-me-pralina15

sfoliatinia-kardia-me-pralina16

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments