Κουνελάκι στιφάδο της Ασπας!

kouneli-stifado

 Νόστιμο χειμωνιάτικο κυρίως φαγητό με ελάχιστα λιπαρά το κουνέλι ιδανικό και για όσους προσέχουν την διατροφή τους! Για όσους αγαπούν το στιφάδο συνοδευόμενο από φρέσκο επτάζυμο ψωμάκι ιδανικό για βούτες στην υπέροχη σάλτσα του.

Για το κουνελάκι στιφάδο θα χρειαστούμε :

Υλικά
1 κουνελάκι μικρό
1-2 κιλά κρεμμύδια
Δάφνη 3-4 φυλλαράκια
Μπαχάρι σε κόκκους
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 ντοματοχυμό pummaro
1ποτηρι κρασί κόκκινο η άσπρο

kouneli-stifado2
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κουνελάκι και το μαρινάρουμε από βραδύς αν μπορούμε με λάδι μπαχαρικά και 1/2 ποτήρι κρασάκι .

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε με πολύ λίγο λάδι να μαραθούν και να  γυαλίσουν. Ρίχνουμε και  το κουνελάκι και αφήνουμε να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα κρεμμύδια περίπου 15 λεπτά.

kouneli-stifado7

Ρίχνουμε το κρασάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί.. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με τον ντοματοχυμό και καλύπτουμε  το υπόλοιπο της κατσαρόλας με νερό! 

Αφήνουμε να μαγειρευτεί  για 1 ώρα και κάτι σε θερμοκρασία 7 κ μέγιστο εστίας 9. Έτοιμο το φαγάκι μας .

Καλή όρεξη και   καλή σας απόλαυση!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram  

0 comments