Υλικά
4 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml νερό
300 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας κουβερτούρα γάλακτος
Οδηγίες
Φροντίζουμε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα δηλαδή αψέκαστα.
Πλενουμε και καθαρίζουμε τα πορτοκάλια. Κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμενες φέτες καλυπτοντας με νερό να τις σκεπάζει.
Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο , ώστε όλες οι φέτες να είναι μέσα στο νερό.
Αφήνουμε συνολιλά 24 ώρες μέσα στο νερό, αλλάζόντας το νερό ανά 4_5ώρες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια για μερικά λεπτά.
Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε για να φύγει η πικράδα.(επαναλαμβάνουμε σύνολο 3 φορές)
Σε ένα μέτριο κατσαρόλι φτιάχνουμε σιρόπι με την ζάχαρη
και το νερό και ρίχνουμε τις φλούδες μέσα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε τις φέτες πορτοκαλιού για 1
ώρα περίπου. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να είναι όλες οι φλούδες μέσα στο σιρόπι.
Βγάζουμε σε σχάρα και άφηνουμε να στραγγίσουν.
Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοιμάζουμε τη
σοκολάτα.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα , να λιώσει τελείως.
Βουτάμε μία, μία τις φλούδες του πορτοκαλιού μέχρι τη μέση στη σοκολάτα ή και ολόκληρες και αφήνουνε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments