Φτιάχνουμε σπιτικά χωνάκια παγωτού εύκολα και γρήγορα . Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το μείγμα μας και μια τοστιέρα .
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού- κορν φλαουρ
Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του
γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κουταλάκι του
γλυκού κανέλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού- κορν φλαουρ
Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ με ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μαζί μέχρι να είναι σαν μους. Κοσκινίστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μαζί σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στην κρέμα και ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά. Προθερμάνετε την τοστιέρα
Σε ένα μέτριο μπολ με ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μαζί μέχρι να είναι σαν μους. Κοσκινίστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μαζί σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στην κρέμα και ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά. Προθερμάνετε την τοστιέρα
Για κάθε παγωτό χωνάκι:
Τοποθετήστε μια υπερπλήρης
κουταλιά της σούπας ζύμη επάνω στη σχάρα και κλείστε το καπάκι, πιέζοντας για περίπου
90 δευτερόλεπτα .Θα είναι ένα μακρόστενο σχήμα. Μεταφέρετε προσεκτικά το πατημένο
κώνο σε ένα ξύλο κοπής .
Τοποθετήστε το καλούπι - χαρτόνι του κώνου
σας στο κέντρο του κώνου και προσεκτικά γιατί καίει αλλά γρήγορα τυλίξτε
το χωνάκι γύρω από το χαρτόνι . Αφήστε το χωνάκι στο καλούπι για περίπου 10 δευτερόλεπτα
για να γίνει το σχήμα.
0 comments