Απλή συνταγή. Εύκολη και γρήγορη με απλά και λίγα υλικά! Γίνονται στο λεπτό χωρίς μαγιά και είναι και πολύ αφράτα. Φτιάξτε τα είτε και απολαύστε τα για πρωινό είτε για βραδινό!
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες τηγανιού
Για τις τυρόπιτες τηγανιού θα χρειαστούμε :
Υλικά για 15 τυροπιτάκια μεσσοφέγγαρο
250 γραμμάρια αλεύρι για πίτες Μάννα
50 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
70 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
Για την γέμιση
100 γραμμάρια φέτα ή 100 γραμμάρια ξινή μυζήθρα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί gouda
Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό και
το γάλα. Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Γίνεται μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη
που λίγο θα μας κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε το φύλλο μας και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια Είτε με ένα μεγάλο ποτήρι , είτε με ένα καπάκι από βάζο.
Τοποθετούμε την γέμιση απλωτά σε όλο το φύλλο βάζουμε ακόμα ένα φύλλο από πάνω και κλείνουμε περιμετρικά πατώντας καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
Εναλλακτικά βάζουμε γέμιση στην άκρη ενός στρογγυλού φύλλου και κλείνουμε τα πιτάκια μας σε μισοφέγγαρα πατώντας τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά (σε εστία στο 9 ) και αφού τηγανιστούν τα πρώτα τυροπιτάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 5-6.
Γυρνάμε αρκετές φορές τα πιτάκια μας για να ψηθούν και από μέσα καλά και να λιώσουν τα τυριά.
Αφαιρούμε τα πιτάκια μας από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Έτοιμα να τα απολαύσετε! Ιδανικά σερβίρονται και τρώγονται ζεστά !
Παρατηρήσεις
Όσο πιο λεπτό το φύλλο που θα ανοίξουμε τόσο πιο τραγανά γίνονται.
Αν το φύλλο μας είναι πιο χοντρό είναι εξίσου νόστιμα και θυμίζουν τηγανόψωμα
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments