Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΣΑ!!!!

Υλικά
 
• 200 γρ μακαρόνια noodles
• 3 αυγά
• ¼ φλιτζάνι γάλα
• ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 2 ½ φλιτζάνια σάλτσα για μακαρόνια
• ( 2-3 φλιτζάνια ) τριμμένο τυρί

 ( όλα μοτσαρέλα , ή ένα μείγμα από τα αγαπημένα τυριά σας )
• 150 γρ πακέτο φέτες πεπερόνι ή οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας αλλαντικά

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς .

Βράστε τα ζυμαρικά - μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente . Ξεπλύνετε αμέσως με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν  και στραγγίστε τα καλά .

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ , χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και το γάλα .Ανακατέψτε με την σάλτσα για μακαρόνια . Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα
Μεταφέρετε τα μακαρόνια και  σε ένα λαδωμένο 9 × 13 ταψί ( μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε 2  8 × 8 ταψάκια αν θέλετε να τα παγώσετε  για αργότερα ) .

Ρίχνουμε τη σάλτσα σπαγγέτι πάνω από noodles . Καλύπτουμε από πάνω με τα μισά περίπου πεπερόνι . Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί πάνω από το πεπερόνι και το πάνω με το υπόλοιπο πεπερόνι . Πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα αν το επιθυμείτε .

Ψήνουμε στους 185  για 25-30 λεπτά , μέχρι να ροδίσει . Αφήστε για 5 λεπτά πριν το κόψετε 

 πηγή και φώτο από εδώ


2 σχόλια :

  1. Η σάλτσα για μακαρόνια εννοείτε κόκκινη σάλτσα ντομάτας? και τη ρίχνουμε μαζί με το γάλα και το αυγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην συνταγή αναφέρεται η ετοιμη σάλτσα για μακαρόνια σε βαζάκια που πωλούνται στα super market. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να φτιαξέτε σαλτσα με ντομάτες ή με κονκασε...Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!