Αν αγαπάτε τις μπανάνες, αυτό το #λικέρ είναι απαραίτητο! Έχει υπέροχο άρωμα και μια φανταστική γεύση !Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με την νοστιμιά του !
Για το #λικέρ μπανάνα θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γρ. μπανάνες
200 ml αλκοόλ (εγώ έβαλα ρακή )
350 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα, κόψτε την σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τοποθετήστε την σε γυάλινο βάζο.
Προσθέστε το αλκοόλ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 7 ημέρες.
Μετά από 7 ημέρες σουρώνουμε σε σουρωτήρι τις μπανάνες από το αλκοόλ.
Ξεχωρίζουμε τις μαυρισμένες από τις καλές μπανάνες και τις μαυρισμένες τις πετάμε .
Πάνω σε ένα δίσκο κοπής βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας και τις λιώνουμε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το γάλα και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις φουσκώσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Πάνω από την κατσαρόλα τοποθετούμε μια σίτα και με την βοήθεια ενός κουταλιού πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Περιχύνουμε και το αλκοόλ πάνω από την σίτα με την μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
Σε καθαρό μπολ τοποθετούμε μια καθαρή σίτα με χαρτί κουζίνας ή τούλι ή φίλτρο γαλλικού καφέ.
Σουρώνουμε το λικέρ μας.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο !
Μυστικά!
Η ρακή είναι ένα ποτό πολύ δυνατό ! Μου έκανε πολύ εντύπωση όταν με έκπληξη διαπίστωσα πως σε αυτό το λικέρ δεν ακουγόταν πουθενά η οξύτητα της ρακής.
Ούτε στο άρωμα αλλα ούτε και στην γεύση διακρινόταν το ποτό!
Και όσοι το κεράστηκαν το ευχαριστήθηκαν , ακόμα και αυτοί που δεν πίναν ρακή!
Καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!