Φασολάκια φρέσκα λαδερά
Υλικά
1 κρεμμύδι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. νερό
1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, προαιρετικά
3-4 φέτες ψωμ
Οδηγίες
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, και το νερό .
Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα και φέτες από ψωμί.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments