Τραγανά και νόστιμα πασχαλινά μπισκότα βουτύρου σε διάφορα σχήματα, με ζαχαρόπαστα ή χωρίς. Φτιάξτε τα και μοιράστε τα και η ανταμοιβή σας θα είναι υπέροχα , μοναδικά παιδικά χαμόγελα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με μπισκότα
Για τα #μπισκότα #βουτύρου θα χρειαστούμε:
Υλικά για 24 περίπου μπισκότα, ανάλογα το μέγεθος
440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά. Μόλις ενσωματωθεί στη ζύμη το πρώτο αυγό προσθέτουμε και το δεύτερο.
Συνεχίζουμε με τη βανίλια και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, φτιάχνουμε δυο δίσκους και τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1,5 ώρα τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ανοίγουμε τη ζύμη τοποθετώντας την ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με έναν πλάστη σε φύλλο περίπου 4 με 5 εκατοστά.
Κόβουμε τη ζύμη με κουπατ της επιλογής μας και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα καλά κλεισμένο κουτί. Μπορούμε επίσης να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη χωρίς βέβαια να τα έχουμε στολίσει.
Σημειώσεις
Τα υλικά θα πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Δεν τα παραψήνουμε. Μόλις αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα οι άκρες, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί. Ενώ κρυώνουν θα σκληρύνουν.
0 comments