Ρεβανί ή ραβανί (τύπου Ρεβανί Βεροίας)!! | Aspas_recipes

Ρεβανί ή ραβανί (τύπου Ρεβανί Βεροίας)!!

ravani-veroias

Όσοι έχετε την τύχη να είστε από την Βόρεια Ελλάδα ή αν έχετε επισκεφτεί την Βέροια  σίγουρα θα  έχετε δοκιμάσει το διάσημο Ραβανί Βεροίας.

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Αν και η συνταγή για το παραδοσιακό ραβανί Βέροιας  κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό παρόλα ταύτα η παρακάτω συνταγή παραπέμπει πολύ κοντά σε αυτό. 

Αφράτο σιροπιαστό γλυκό κάτι ανάμεσα σε αφράτο Ραβανί και Σάμαλι με σιρόπι τόσο όσο χρειάζεται ,πραγματικά λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για σιροπιαστά 

ravani-veroias1

Για το Ρεβανί ή Ραβανί θα χρειαστούμε :

Υλικά

170 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό 

135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

200 γραμμάρια ζάχαρη 

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

3 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό 2%  200 γραμμαρίων

1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη μαστίχα

(Αλέθουμε 2-3 κοκκους μαστίχα με 2_3 κουταλιες σούπας  ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε όσο απαιτεί η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε σε γυάλινο  βαζάκι για μελλοντική χρήση)



Για το σιρόπι

Υλικά

700 γραμμάρια ζάχαρη

600 γραμμάρια νερό

φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού 

ravani-veroias3


Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180  C.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. (Διαπιστώνουμε ότι μόλις προσθέσουμε το γιαούρτι το μείγμα μας αφρατεύει . )

ravani-veroias4

Βουτυρώνουμε  πολύ καλά   ένα αντικολλητικό ταψάκι  25x25 ή ένα  στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι  26 εκατοστών .

ravani-veroias5

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25'- 30΄λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

ravani-veroias6

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.

ravani-veroias7

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού. 

ravani-veroias8

Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει.

Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, κόβουμε και σερβίρουμε!!!

ravani-veroias9

ravani-veroias10


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

0 comments