600 ml γάλα για την κρέμα
35 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
Για την διακόσμηση
200 ml κρέμα γάλακτος φυτική για ζαχαροπλαστική
1-2 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την σπιτική βάση τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες και τις αναλυτικές φωτογραφίες που θα δείτε πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο.
Καθώς ψήνουμε την τάρτα ετοιμάζουμε την Κρέμα λεμονιού .
Για την κρέμα λεμονιού :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα , την ζάχαρη και το Άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί η σκόνη και να μην έχει σβώλους.
Τοποθετούμε στην φωτιά σε δυνατή θερμοκρασία , ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού , το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να βράσει μέχρι να δέσει και να έχουμε ένα πηκτό μείγμα.
(Δεν απομακρυνόμαστε λεπτό από την κατσαρόλα γιατί θα μας κολλήσει η κρέμα και θα μυρίσει.)
Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δούμε ότι έχει πήξει και αρχίζουν να δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια της.
Αποσύρουμε από την φωτιά, βάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας (έτσι όπως είναι ζεστή ) με διαφανής μεμβράνη.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Αφού έχει κρυώσει η βάση τάρτας την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματός μας.
Βρέχουμε όλη την βάση της τάρτας με γάλα (και παγωμένο από το ψυγείο μπορούμε ).
Ανακατεύουμε την κρέμα να αφρατέψει με σύρμα χειρός και την τοποθετούμε με ένα κουτάλι πάνω στην τάρτα μας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την τοποθετούμε πάνω από την κρέμα λεμονιού.
Διακοσμούμε με φέτες και ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments