Σπανακοπιτάκια θεϊκά ! | Aspas_recipes

Σπανακοπιτάκια θεϊκά !

spanakopitakia-theika

Πεντανόστιμα και πολύ αφράτα σπανακοπιτάκια διατηρούνται για πολλές μέρες φρέσκα. Μια φανταστική ζύμη που είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες

spanakopitakia-theika1

Για τα πολύ νόστιμα #σπανακοπιτάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά για 35 κομμάτια 

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κοφτή κουταλιά της σούπας  ξηρή μαγιά

120 ml  ελαιόλαδο

270 ml ζεστό νερό

spanakopitakia-theika2

Για την γέμιση 

1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο

2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 

ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

spanakopitakia-theika3

Οδηγίες

Για την γέμιση 

Αναλυτικά η διαδικασία με φωτογραφίες για το πως σοτάρουμε τα χόρτα στο παρακάτω σύνδεσμο

Πως σοτάρουμε τα χόρτα για πίτες

spanakopitakia-theika4

Ετοιμάζουμε την ζύμη 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λάδι και το χλιαρό νερό και τέλος την μαγιά με την ζάχαρη.

spanakopitakia-theika6

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Στην αρχή η ζύμη θα σας φαίνεται πως χρειάζεται παραπάνω αλεύρι αλλα συνεχίζοντας το ζύμωμα θα δείτε ότι έχουμε μια ζύμη πολύ ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.

Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. 

Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Σκεπάζουμε μια καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου .

spanakopitakia-theika7

Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει .

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 25 γραμμαρίων και με λαδωμένα χέρια ζυμώνουμε σε μπαλάκια  και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 30 λεπτά.

spanakopitakia-theika8

spanakopitakia-theika9

Παίρνουμε κάθε μπαλάκι ζύμης και με απαλές κινήσεις (με τον πλάστη ) το ανοίγουμε σε φύλλο μέγεθος όσο ένα πιατάκι ελληνικού καφέ.

spanakopitakia-theika10

Σε κάθε μικρό φυλλαράκι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση .

spanakopitakia-theika11

Κλείνουμε όλα τα πιττάκια  δίνοντας σχήμα τριγώνου ή όποιο άλλο σχήμα μας αρέσει.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

spanakopitakia-theika12

Τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας τις ενώσεις  για να μην μας ανοίξουν  τα πιτάκια κατά το ψήσιμο και χαλάσει το σχήμα τους . 

Αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη να φουσκώσουν για 30 ως  1 ώρα ανάλογα την ζέστη του σπιτιού μας. 

spanakopitakia-theika13

Αλείφουμε τα πιτάκια μας με ελαιόλαδο .

spanakopitakia-theika14

spanakopitakia-theika15

spanakopitakia-theika16

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φουρνο στους 230 βαθμούς αντιστάσεις  για 10-15  λεπτά.

spanakopitakia-theika17

spanakopitakia-theika18

spanakopitakia-theika20

spanakopitakia-theika19

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments