Τούρτα με σαβαγιάρ και φράουλες! | Aspas_recipes

Τούρτα με σαβαγιάρ και φράουλες!

tourta-me-giaourti-kai-fraoules

Εύκολη Τούρτα με σαβαγιαρ, κρέμα και φράουλες! Ένα ιδανικό ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ! Τούρτα σε λίγα μόλις λεπτά με απλά υλικά !!! 


Δείτε περισσότερες Συνταγές με φράουλες

tourta-me-giaourti-kai-fraoules1

Για το εύκολο γλυκό με γιαούρτι και φράουλες θα χρειαστούμε :

Υλικά 

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ  (200 γραμμαρίων ) δίχρωμα και 3-4 μπισκότα ακόμα 

200 γραμμάρια γάλα φρέσκο

500 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια  γιαούρτι αγελάδος, πλήρες, στραγγιστό

80 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη

5 γραμμάρια (φύλλα ) ζελατίνη, μουλιασμένα σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσουν

500 γραμμάρια φράουλες πλυμένες και στραγγισμένες

tourta-me-giaourti-kai-fraoules2

Οδηγίες
Για το εύκολο γλυκό με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε κρύο νερό σε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε μέσα τις ζελατίνες για να μαλακώσουν .

tourta-me-giaourti-kai-fraoules3

Βγάζουμε τιν ζελατίνες από το κρύο νερό τις στρίβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσουν .(2 κουταλιές ζεστό νερό)   Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. 

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

tourta-me-giaourti-kai-fraoules4

Ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.

tourta-me-giaourti-kai-fraoules5

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες στο μείγμα της σαντιγί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

tourta-me-giaourti-kai-fraoules6

Κόβουμε τα σαβαγιάρ στο ύψος της φόρμας μας  .

Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και καλύπτουμε περιμετρικά τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά, διαμέτρου περίπου 24 εκ.

tourta-me-giaourti-kai-fraoules7

Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ έτσι ώστε η πλευρά που έχει την ζάχαρη να είναι από έξω και όχι στην μέσα πλευρά που θα βάλουμε την κρέμα μας.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να καλύψουμε και τον πάτο του σκεύους .

tourta-me-giaourti-kai-fraoules8

Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με μεμβράνη .

tourta-me-giaourti-kai-fraoules9

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να «σταθεί».

tourta-me-giaourti-kai-fraoules10

Βγάζουμε από το ψυγείο , ξεφορμάρουμε το γλυκό από την φόρμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες  φράουλες. 

tourta-me-giaourti-kai-fraoules11

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένα σαβαγιάρ και ζάχαρη άχνη .

tourta-me-giaourti-kai-fraoules12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments