Τριφτή μηλόπιτα με ελαιόλαδο (νηστίσιμη) ! | Aspas_recipes

Τριφτή μηλόπιτα με ελαιόλαδο (νηστίσιμη) !

nistisini-trifti-milopita2 

Λαχταριστή πεντανόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα που σε γεύση δεν υστερεί σε τίποτα από την  κλασική τριφτή μηλόπιτα με αυγά και βούτυρο. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες 

nistisini-trifti-milopita

Για την τριφτή νηστίσιμη μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά για 2 τάρτες 22 εκατοστών 

Για τη ζύμη:

200 ml λάδι 

ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

180 ml Φάντα αναψυκτικό πορτοκαλάδα

200 γραμμάρια ζάχαρη

780 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του )

nistisini-trifti-milopita3

Για τη γέμιση:

600 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα 

2  κουταλιές σούπας  χυμό λεμονιού

160 γραμμάρια  ζάχαρη 

100 γραμμάρια καρύδια   

100 γραμμάρια σταφίδες 

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 

nistisini-trifti-milopita4

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την ζύμη 

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι , την ζάχαρη , το ξύσμα και την πορτοκαλάδα.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

nistisini-trifti-milopita5

Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη. 

Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την γέμιση.

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κόβουμε σε τέταρτα. 

Ραντίζουμε τα μήλα με τον χυμό λεμονιού.

nistisini-trifti-milopita6

Τρίβουμε τα μήλα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη . 

Προσθέτουμε στα τριμμένα μήλα την ζάχαρη , την κανέλα, τα καρύδια και το γαρύφαλλο.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά. (το μείγμα θα κατεβάσει υγρά από την ζάχαρη και τα μήλα. Δεν πετάμε το ζουμάκι τους αλλά  θα το  βάλουμε και αυτό στην τάρτα μας. )

nistisini-trifti-milopita7

Συναρμολόγηση και ψήσιμο.

Με αυτήν την ποσότητα ζύμης και γέμισης  φτιάχνουμε 2 τάρτες 22 εκατοστών.

Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.

nistisini-trifti-milopita8

Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ένα κόμματι ζύμης  για την βάση και ένα κομμάτι για την επικάλυψη.

nistisini-trifti-milopita9

Καλύπτουμε τον πάτο της τάρτας μας με το ένα κομμάτι ζύμης . Μοιράζουμε την γέμιση σε 2 ίσα μέρη και το ένα μέρος το βάζουμε πάνω στην ζύμη μας.

nistisini-trifti-milopita10

Κάνουμε το ίδιο και για το άλλο ταψάκι τάρτας επαναλαμβάνοντας την διαδικασία με την ζύμη και το υπόλοιπο της γέμισης.

nistisini-trifti-milopita11

Καλύπτουμε τα μήλα μας με ακόμα ένα κομμάτι ζύμης τρίβοντας το πάνω από την γέμιση. 

nistisini-trifti-milopita12

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς αντιστάσεις για 30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα ή τάρτα μας .

nistisini-trifti-milopita13

nistisini-trifti-milopita14

nistisini-trifti-milopita15

nistisini-trifti-milopita16

nistisini-trifti-milopita17

nistisini-trifti-milopita18

nistisini-trifti-milopita19

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments