Λαχταριστή πεντανόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα που σε γεύση δεν υστερεί σε τίποτα από την κλασική τριφτή μηλόπιτα με αυγά και βούτυρο. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες
Για την τριφτή νηστίσιμη μηλόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά για 2 τάρτες 22 εκατοστών
Για τη ζύμη:
200 ml λάδι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
180 ml Φάντα αναψυκτικό πορτοκαλάδα
200 γραμμάρια ζάχαρη
780 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του )
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
160 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι , την ζάχαρη , το ξύσμα και την πορτοκαλάδα.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Ραντίζουμε τα μήλα με τον χυμό λεμονιού.
Τρίβουμε τα μήλα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη .
Προσθέτουμε στα τριμμένα μήλα την ζάχαρη , την κανέλα, τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά. (το μείγμα θα κατεβάσει υγρά από την ζάχαρη και τα μήλα. Δεν πετάμε το ζουμάκι τους αλλά θα το βάλουμε και αυτό στην τάρτα μας. )
Συναρμολόγηση και ψήσιμο.
Με αυτήν την ποσότητα ζύμης και γέμισης φτιάχνουμε 2 τάρτες 22 εκατοστών.
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ένα κόμματι ζύμης για την βάση και ένα κομμάτι για την επικάλυψη.
Καλύπτουμε τον πάτο της τάρτας μας με το ένα κομμάτι ζύμης . Μοιράζουμε την γέμιση σε 2 ίσα μέρη και το ένα μέρος το βάζουμε πάνω στην ζύμη μας.
Κάνουμε το ίδιο και για το άλλο ταψάκι τάρτας επαναλαμβάνοντας την διαδικασία με την ζύμη και το υπόλοιπο της γέμισης.
Καλύπτουμε τα μήλα μας με ακόμα ένα κομμάτι ζύμης τρίβοντας το πάνω από την γέμιση.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα ή τάρτα μας .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments