Εύκολη μπουγάτσα στιγμής με πολύ λίγα υλικά για ένα πολύ νόστιμο γλυκό παρέα με το καφεδάκι σας. Οικονομική, Εύκολη, Νόστιμη !!!! Τι πιο απλό?
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπουγάτσα
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 ζαχαρούχο
150 -200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
Ακόμα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή 1 βανίλια (προαιρετικά)
κανέλα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο , όχι να κάψει , σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει.
Ξετυλίγομε τα φύλλα κρούστας , παίρνουμε ένα φύλλο , το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο .
Διατηρούμε τα φύλλα μας μέχρι να τα αλείψουμε όλα με το βούτυρο σε πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
Σουρώνουμε το φύλλο μας (το κάνουμε πλισέ ) και το τυλίγουμε γύρω από τον εαυτό του χαλαρά σχηματίζοντας ένα τριαντάφυλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε όλα τα τριαντάφυλλα μας (φύλλα κρούστας ) το ένα δίπλα στο άλλο . Αν σας μείνει βούτυρο περιχύνουμε με αυτό όλα τα φύλλα.
Ψήνουμε τα φύλλα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά (στην πρώτη σχάρα από κάτω ).
Μετά από 30 λεπτά τα φύλλα μας έχουν ψηθεί και έχουν πάρει ένα πολύ ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και γεμίζουμε 2 φορές το κουτάκι του ζαχαρούχο με νερό. Προσθέτουμε τα 2 κουτάκια νερό στο μπολ με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε αν θέλουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια.
Περιχύνουμε τα φύλλα μας με το αραιωμένο ζαχαρούχο και με ένα κουτάλι ελαφρά πατάμε τα φύλλα μας να ποτιστούν με το γάλα.
Ξαναβάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για ακόμα 15-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Το γάλα μας θα ενώσει τα φύλλα μεταξύ τους , τα κάτω φύλλα θα μοιάζουν σαν να έχουν κρέμα ενώ τα πάνω φύλλα θα είναι τραγανά και ροδοψημένα.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα .
0 comments