Μπουγάτσα με ζαχαρούχο (3 υλικά)!!! | Aspas_recipes

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο (3 υλικά)!!!

mpougatsa-me-zaxarouxo

Εύκολη μπουγάτσα στιγμής με πολύ λίγα υλικά  για ένα πολύ νόστιμο γλυκό παρέα με το καφεδάκι σας. Οικονομική, Εύκολη, Νόστιμη !!!! Τι πιο απλό?

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπουγάτσα 

mpougatsa-me-zaxarouxo1

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά 

1 ζαχαρούχο 

150 -200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό 

Ακόμα

Ξύσμα πορτοκαλιού ή 1 βανίλια (προαιρετικά)

κανέλα και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 

mpougatsa-me-zaxarouxo3

Οδηγίες  
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο , όχι να κάψει , σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει. 

mpougatsa-me-zaxarouxo4

Ξετυλίγομε τα φύλλα κρούστας , παίρνουμε ένα φύλλο , το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο .

mpougatsa-me-zaxarouxo5

Διατηρούμε τα φύλλα μας μέχρι να τα αλείψουμε όλα με το βούτυρο σε πετσέτα για να μην στεγνώσουν. 

Σουρώνουμε το φύλλο μας (το κάνουμε πλισέ ) και το τυλίγουμε γύρω από τον εαυτό του χαλαρά σχηματίζοντας ένα τριαντάφυλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.

mpougatsa-me-zaxarouxo6

Παίρνουμε ένα πυρέξ το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε όλα τα τριαντάφυλλα μας (φύλλα κρούστας ) το ένα δίπλα στο άλλο . Αν σας μείνει βούτυρο περιχύνουμε με αυτό όλα τα φύλλα. 

mpougatsa-me-zaxarouxo7

Ψήνουμε τα φύλλα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις  για 30 λεπτά (στην πρώτη σχάρα από κάτω ).

Μετά από 30 λεπτά τα φύλλα μας έχουν ψηθεί και έχουν πάρει ένα πολύ ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

mpougatsa-me-zaxarouxo8

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και γεμίζουμε 2 φορές το κουτάκι του ζαχαρούχο με νερό. Προσθέτουμε τα 2 κουτάκια νερό στο μπολ με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε . 
Προσθέτουμε αν θέλουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια. 

mpougatsa-me-zaxarouxo9

Περιχύνουμε τα φύλλα μας με το αραιωμένο ζαχαρούχο και με ένα κουτάλι ελαφρά πατάμε τα φύλλα μας να ποτιστούν με το γάλα.

mpougatsa-me-zaxarouxo10

Ξαναβάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για ακόμα 15-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Το γάλα μας θα ενώσει τα φύλλα μεταξύ τους , τα κάτω φύλλα θα μοιάζουν σαν να έχουν κρέμα ενώ  τα πάνω φύλλα θα είναι τραγανά και ροδοψημένα.

mpougatsa-me-zaxarouxo11

mpougatsa-me-zaxarouxo12

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα .

mpougatsa-me-zaxarouxo15

mpougatsa-me-zaxarouxo13

mpougatsa-me-zaxarouxo14

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


mpougatsa-me-zaxarouxo16

mpougatsa-me-zaxarouxo17

0 comments