Αφράτο , φουσκωτό , μαλακό και λαχταριστό κέικ με άλειμμα μπισκότου . Μια ξεχωριστή γεύση για το κέικ σας .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ
Για το πολύ νόστιμο κέικ με biscoff spread θα χρειαστούμε :
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 νεροπότηρο ζάχαρη (220 γραμμάρια )
1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο (220 ml)
1 νεροπότηρο Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό (220 ml)
2.5 νεροπότηρα αλεύρι (300-320 γραμμάρια )
1 μπέικιν
1 βανίλια
Ακόμα
5-6 κουταλιές σούπας άλειμμα μπισκότου biscoff στην ζύμη του κέικ ή Μερέντα
Επικάλυψη
4 κουταλιές σούπας άλειμμα μπισκότου biscoff sread αραιωμένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα
τριμμένο μπισκότο lotus biscoff
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια .
Ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με τη πορτοκαλάδα διαδοχικά.
Τοποθετούμε την ζύμη του κέικ μας σε φόρμα για κέικ 24 εκατοστών βουτυρο-αλευρωμένη .
Περιμετρικά ρίχνουμε το άλειμμα μπισκότου και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 175 για 50 σχεδόν λεπτά .
Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας , αφαιρούμε από την φόρμα και τοποθετούμε σε σχάρα.
Περιχύνουνε το κέικ με το άλειμμα μπισκότου . Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε
συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments