Νηστίσιμη Σιροπιαστή χαλβαδόπιτα όνειρο !!! | Aspas_recipes

Νηστίσιμη Σιροπιαστή χαλβαδόπιτα όνειρο !!!

xalvadopita-siropiasti

Νηστίσιμη σαρακοστιανή χαλβαδόπιτα με ελαφρύ σιροπάκι , μπουκιά και συχώριο! Εύκολη πίτα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. 

Με έτοιμο φύλλο κρούστας  σουσάμι και  #χαλβά του Μπακάλη σε λίγα λεπτά έχετε ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο γλυκό.

Δείτε Περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές

xalvadopita-siropiasti1

Για την #Νηστίσιμη #σιροπιαστή #χαλβαδόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα κρούστας (6 φύλλα )

500 γραμμάρια  χαλβά(ό,τι γεύση μας αρέσει)

σπορέλαιο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ή λευκή περίπου για το πασπάλισμα των φύλλων

100 γραμμάρια σουσάμι για την επιφάνεια της πίτας

Σιρόπι 

600 ml  νερό

400 γραμμάρια ζάχαρη

1-2 φέτες λεμόνι

1-2 ξυλάκια κανέλας

xalvadopita-siropiasti2 

Οδηγίες

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό τις φέτες λεμονιού και την κανέλα.

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά μετά το σημείο βρασμού.

xalvadopita-siropiasti3

Για την πίτα 

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διαστάσεις 35x25  και στρώνουμε ένα φύλλο.

Το λαδώνουμε με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

xalvadopita-siropiasti4

Κάνουμε το ίδιο και με το επόμενο φύλλο.

xalvadopita-siropiasti5

Στρώνουμε το 3ο φύλλο και με το χέρι μας τρίβουμε το χαλβά να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

xalvadopita-siropiasti6

Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε .

xalvadopita-siropiasti7

Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα τοποθετώντας τα ελαφρώς σουρωμένα.

xalvadopita-siropiasti8

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κάθε φύλλο .

xalvadopita-siropiasti9

Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο αφού το λαδώσουμε και πασπαλίσουμε με το σουσάμι.

xalvadopita-siropiasti10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μισή ώρα (ανάλογα τον φούρνο ) ή μέχρι να δούμε ότι η πίτα μας έχει ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.

xalvadopita-siropiasti11

Σιροπιάζουμε την καυτή πίτα μας με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για  ωρίτσα. 

xalvadopita-siropiasti12

xalvadopita-siropiasti13

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.

-------------------------------

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments