Αν έχεις περάσει από την Θεσσαλονίκη μέρες Σαρακοστής και έχεις φάει νηστίσιμα και σαρακοστιανά εδέσματα στα υπέροχα ταβερνάκια της σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει το πολύ εύκολο και νόστιμο αυτό γλυκό. Αν είσαι θεσσαλονικιός σίγουρα το έχεις γευτεί και το γνωρίζεις. Για να δούμε λοιπόν πως φτιάχνεται αυτό το νόστιμο γλύκισμα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Νηστίσιμα γλυκά
Για τον #χαλβά του #μπακάλη στον φούρνο θα χρειαστούμε :
Υλικά
φέτες χαλβά της αρεσκείας σας (βανίλια ,κακάο ,αμυγδάλου )
αλουμινόχαρτο
μέλι, κανέλλα
φέτες λεμονιού
Οδηγίες
Παίρνουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου και διπλώνουμε προς τα μέσα και τις 4 πλευρές φτιάχνοντας θήκες πακετάκια .
Σε κάθε πακετάκι βάζουμε 2 φέτες χαλβά.
Τοποθετούμε τα πακετάκια μας σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο 180 αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο , περιχύνουμε με μέλι , κανέλα (και αν θέλουμε ξηρούς καρπούς ) και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Σερβίρεται καυτό !
Tips
Ετοιμάστε πακετάκια με τον χαλβά και διατηρήστε τα στο ψυγείο σας.
Λίγο πριν μαζέψετε τα σαρακοστιανά από το τραπέζι βάλτε το στο φούρνο ! Και το γλυκό σας είναι έτοιμο !
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Καλή Καθαρά Δευτέρα !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments