Δείτε περισσότερες Συνταγές για λαγάνες
Για τις #Λαγάνες #χωρίς ζύμωμα θα χρειαστούμε :
Υλικά για 3 μεγάλες λαγάνες
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή 7 γραμμαρίων ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά με προζύμι 20 γραμμαρίων
110 γραμμάρια ταχίνι
700 ml νερό ζεστό (όχι καυτό)
Σουσάμι, Μαυροσούσαμο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά και την ζάχαρη , ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά .
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι σε δόσεις. Ανακατεύουμε με με μια σπάτουλα.
Αναδιπλώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μπαλίτσα στα χέρια μας. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, διαμορφώνεται το ζυμάρι μας αμέσως . Η ζύμη κολλάει ελαφρώς . Για το πιο νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα έτσι την θέλουμε .
Λαδώνουμε ελαφρά τις γάστρες ή ταψάκια που θα βάλουμε την ζύμη μας . Αν δεν θέλουμε να βάλουμε λάδι τοποθετούμε λαδόκολλα.
Απλώνουμε τα ζυμαράκια μας στις γάστρες ή ταψάκια που θέλουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ο χρόνος εξαρτάται από την θερμοκρασία δωμάτιου, θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά.
Αφού φουσκώσουν (μην περιμένετε να φουσκώσουν πάρα πολύ) λαδώνουμε τα δάχτυλα μας και κάνουμε δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψεκάζουμε την ζύμη μας με νερό .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Tips
Αν θέλουμε η λαγάνα μας να παραμείνει τραγανή δεν ψεκάζουμε με νερό αφού ψηθούν.
Αν μας αρέσει όμως να είναι ελαφρώς τραγανές και μαλακές ταυτόχρονα τότε ψεκάζουμε με νερό ελαφρώς όσο είναι καυτές και σκεπάζουμε με πετσέτα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Καλή Σαρακοστή !!!
0 comments