Γεμιστά ή απλά μπισκότα με ινδοκάρυδο! | Aspas_recipes

Γεμιστά ή απλά μπισκότα με ινδοκάρυδο!

mpiskota-me-indokarydo

Εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια καρύδα είτε γεμιστά με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού  είτε απλά βουτηγμένα στην σοκολάτα. Όπως και να τα φτιάξετε είναι πεντανόστιμα.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μπισκότα 


mpiskota-me-indokarydo1

mpiskota-me-indokarydo2

Για τα πολύ εύκολα μπισκότα καρύδας θα χρειαστούμε :

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια καρύδα αποξηραμένη( ινδοκάρυδο )

1 αυγό

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 

1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ

1 κουταλιά σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού 

2 βανίλιες

Επικάλυψη (προαιρετικά)

125 γραμμάρια κουβερτούρα 

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι 

Ινδοκάρυδο για διακόσμηση

mpiskota-me-indokarydo3

mpiskota-me-indokarydo4

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170  βαθμούς στις αντιστάσεις .

Σε ένα μπολ με σύρμα  χειρός ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι.

mpiskota-me-indokarydo5

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο  μπολ και τα ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι (τελευταίο )και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

mpiskota-me-indokarydo6

Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη.

Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα από πάνω και με ένα κουπ-πατ κόβουμε την ζύμη σε σχέδια της επιλογής μας. 

mpiskota-me-indokarydo7

Σχηματίζουμε  στρογγυλά μπισκότα με την βοήθεια ενός ποτηριού ή με στρογγυλό κουπ-πατ  και με ένα καλαμάκι κάνουμε μια τρύπα στην μέση.

mpiskota-me-indokarydo8

Αφαιρούμε την ζύμη γύρω -γύρω από τα μπισκότα και την ξανανοίγουμε σε φύλλο. 
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

mpiskota-me-indokarydo9

Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά .

mpiskota-me-indokarydo10

Τοποθετούμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα ή μερέντα στα ολόκληρα στρογγυλά μπισκότα και κλείνουμε από πάνω με το μπισκότα που έχει την τρύπα στην μέση .

mpiskota-me-indokarydo11

Αν θέλουμε τα γεμιστά μπισκότα τα διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα .

Λιώνουμε  125 γραμμάρια  κουβερτούρα  σε μπαίν -μαρι , προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε .

mpiskota-me-indokarydo12

Μεταφέρουμε την σοκολάτα σε σακούλα τροφίμων , κόβουμε με ψαλίδι την μια άκρη και κάνουμε σχέδια-γραμμές πάνω στα μπισκοτάκια . 

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με extra ινδοκάρυδο.

mpiskota-me-indokarydo13

Τα ακουμπάμε προσεκτικά στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του δωματίου μας.

mpiskota-me-indokarydo14

mpiskota-me-indokarydo15

mpiskota-me-indokarydo16

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram






0 comments