Κέικ με βερίκοκα το πιο αφράτο! | Aspas_recipes

Κέικ με βερίκοκα το πιο αφράτο!

keik-me-verikoka

Αφράτο νόστιμο κέικ με βερίκοκα. Το ξινόγαλο του προσδίδει απίστευτη  νόστιμά και γίνεται αφρός και μαλακό σαν βαμβάκι.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

 keik-me-verikoka-kai-xinogalo

Για το κέικ με βερίκοκα και ξινόγαλο θα χρειαστούμε:

Υλικά

   240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για το βουτύρωμα της φόρμας

   400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

   2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

   6 αβγά

   320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το αλεύρωμα της φόρμας

   2.5  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

   1 πρέζα αλάτι

   240 γρ. ξινόγαλο

   200 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες

   ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα 

veriko-keik-efkolo

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C  αντιστάσεις . 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ .

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο .  Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

keik-me-verikoka-vima-vima

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν και το αλάτι 

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στην ζύμη του κέικ εναλλάξ με  το ξινόγαλο. Αρχίζουμε και τελειώνουμε με αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ . Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και από πάνω τοποθετούμε τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες.

keik-me-verikoka-kai-xinogalo

Ψήνουμε το κέικ  για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το κέικ μας και βάζοντας το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ  να βγαίνει στεγνή/ό.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

keik-me-verikoka 

keik-me-verikoka-afrato

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments