Ρολίνια χορτόπιτας που τρώγονται μετά μανίας και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Αυτή η χορτόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο θα σας ενθουσιάσει και θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Δείτε ακόμα περισσότερες συνταγές για πίτες
Για την χορτόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο θα χρειαστούμε:
Υλικά για την ζύμη :
1 ζύμη χωριάτικου σπιτικού φύλου με σόδα
(Δείτε αναλυτικά την συνταγή πατώντας στο λινκ )
Υλικά για την γέμιση:
1 μάτσο χόρτα γιαχνερά (χόρτα Κρήτης ) ή 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο (προαιρετικά)
αλάτι ,πιπέρι
ελαιόλαδο
Αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση μπορέιτε να δείτε πως σοτάρουμε -γιαχνίζουμε τα χόρτα και πως μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη σε μερίδες σε σακουλάκια. Αποψύχουμε και χρησιμοποιούμε τα χόρτα μας όποτε τα χρειαζόμαστε. (πατήστε το λινκ να δείτε αναλυτικά την διαδικασία ).
Ακόμα
Έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Οδηγίες
Για τα ρολίνια
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 10 μπαλάκια των 90 γρ.
Παίρνουμε ένα -ένα μπαλάκι και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε το καθένα σε ορθογώνιο φύλλο.
Αλείφουμε το φύλλο πολύ καλά με ελαιόλαδο , τοποθετούμε μια-δυο κουταλιές γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου τυλίγοντάς το σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολά ζύμης στο ταψί μας αφού πρώτα έχουμε λαδώσει καλά το ταψάκι μας.
Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε πολύ καλά την πίτα μας με λάδι +1-2 κουταλιές της σούπας γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας .(30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας).
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας την βγάζουμε από τον φούρνο , ψεκάζουμε με νερό και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα. Αυτή η διαδικασία κάνει τα φύλλα ακόμα πιο τραγανά και αφράτα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments