Μους φράουλας με ζελέ ! | Aspas_recipes

Μους φράουλας με ζελέ !

mousse-fraoylas-me-zele

Ελαφριά μους φράουλας δροσερή , πανεύκολη και σε συνδυασμό με το ζελέ φράουλας ένα γλυκό ακαταμάχητο.

Αυτή η μους δεν έχει αυγά και ζάχαρη ούτε πολύ κρέμα γάλακτος και δεν χρειάζεται μίξερ. Απλά πολτοποιούμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. 

Δείτε ακόμα :Συνταγές με ζελέ 

mousse-fraoylas-me-zele-fraoylas

Για το γλυκό Μους φράουλας με ζελέ θα χρειαστούμε:

Υλικά 

Για την Μους φράουλα 

450 γραμμάρια φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες

120 γραμμάρια χυμό φράουλας

χυμός από 1/2 λεμόνι

120 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

10 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη ή 6 φύλλα ζελατίνη

Για το ζελέ φράουλα 

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 ποτήρι καυτό νερό 200 ml

1 ποτήρι κρύο νερό 200 ml

Ακόμα

5-6 σαβαγιάρ για την βάση του μπολ μας

Εξτρά φράουλες για διακόσμηση

glykozele-me-mousse-fraoyla

Οδηγίες

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε ένα μπολ  με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη ζελατίνης την βάζουμε σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές σούπας νερό μέχρι να φουσκώσει.

Όσο περιμένουμε ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μούλτι.

Σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνουμε τον χυμό φράουλα και τον αποσύρουμε από την φωτιά λίγο πριν βράσει.

mousse-fraoylas-vima-vima

Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό(φύλλα)  και τις ρίχνουμε στον ζεστό χυμό..

Ανακατεύουμε για να διαλυθούν εντελώς.

Αδειάζουμε τον πουρέ με τις ζελατίνες στις φράουλες.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό φράουλας ,τον χυμό λεμονιού  και την κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε.

Τοποθετούμε την μους  πάνω από τα σαβαγιάρ και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η μους για 1-2 ώρες περίπου.

Όσο έχουμε την Μους στο ψυγείο ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα

me-zele-kai-mousse

Για το ζελέ φράουλα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καυτό νερό και την σκόνη για ζελέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ποτήρι κρύο νερού και ανακατεύουμε και πάλι . Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .

zele-fraoyla

Μόλις είναι έτοιμη η μους και έχει πήξει καλά διακοσμούμε αν θέλουμε γύρω γύρω φράουλες και  με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ζελέ ρίχνουμε ελάχιστο ζελέ στην επιφάνεια της Μους. 

mousse-fraoylas-me-zele-fraoyla

 Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να πήξει το ζελέ έτσι ώστε να κρατήσει τις φράουλές σταθερές στην θέση τους.

mousse-fraoylas-kai-zele

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζελέ από πάνω και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πολύ καλά το ζελέ.(περίπου 2-3 ώρες)

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

glyko-me-mousse-fraoylas

Καλή σας επιτυχία και  καλή σας απόλαυση !

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments