Ζουμερό κέικ με μαρμελάδα ροδάκινο και φρέσκα ροδάκινα ! | Aspas_recipes

Ζουμερό κέικ με μαρμελάδα ροδάκινο και φρέσκα ροδάκινα !

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina

Αφράτο, εύκολο και ιδανικό για ένα γλυκό σνακ για όλες τις ώρες. Με το πρωινό σας γάλα ή το καφεδάκι σας θα γίνει το αγαπημένο σας! Είναι τόσο ζουμερό και τόσο αφράτο που θα εκπλαγείτε.!
 
Διαβάστε περισσότερες Συνταγές με ροδάκινα 

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina

Για το κέικ με #μαρμελάδα #ροδάκινο και φρέσκα ροδάκινα θα χρειαστούμε :

Υλικά για μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι 24 cm

4 αυγά

200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη

1 κουταλάκι του  γλυκού  ζάχαρη βανίλιας ή μια  βανίλια στικ

200 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του (ή 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν )

150 γραμμάρια  μαρμελάδα ροδάκινο ( εγώ χρησιμοποίησα Εύκολη Σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο )

 3-4 ροδάκινα , κομμένα σε φέτες.

Διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina
Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c βαθμούς αντιστάσεις.

Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας για 10 λεπτά.

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina-vima-vima

Κοσκινίζουμε ο αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά με σπάτουλα σιλικόνης  στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο  του μείγματος.

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina

Ρίχνουμε το κέικ σε ένα ταψί 24 εκ., περιχύνουμε με την μαρμελάδα  και στρώνουμε φέτες ροδάκινου  από πάνω.

Ψήνουμε για 45-60  λεπτά  και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν πασπαλίσουμε με άχνη και σερβίρουμε.

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

keik-me-marmelada-kai-freska-rodakina


0 comments