Το σιρόπι αγαύης είναι ένα γλυκαντικό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!!
Περιέχει κυρίως φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη!! Η ονομασία του προέρχεται από το κακτοειδές φυτό Αγαύη .
Περιέχει κυρίως φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη!! Η ονομασία του προέρχεται από το κακτοειδές φυτό Αγαύη .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μαρμελάδες
Για την μαρμελάδα φράουλα με σιρόπι Αγαύης θα χρειαστούμε :
Υλικά
800 γραμμάρια φράουλες
80-100 γραμμάρια σιρόπι αγαύης
Βανίλια (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τα κοτσάνια τους και γεμίζουμε με νερό .
---------------------------------
Σημαντικό
---------------------------------
Οι φράουλες πλένονται πάντα με τα κοτσάνια τους , γιατί αν κόψουμε τα κοτσάνια και μετά τις πλύνουμε απορροφούν νερό .
Ρίχνουμε την σόδα και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ξεπλένουμε τις φράουλες με άφθονο καθαρό νερό και κατόπιν κόβουμε τα κοτσάνια τους .
Με τα κοτσάνια από τις φράουλες φτιάχνουμε Αρωματικό ξίδι φράουλας
Αφού πλύνουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες σε χαμηλή φωτιά.
Τις ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.
Περίπου 10-15 λεπτά. Κατόπιν τις λιώνουμε με το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ, ή με ραβδομπλέντερ ή με το πιρούνι.
Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα φράουλας.
Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης συνεχίζουμε για 3 λεπτά το ανακάτεμα και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικά
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την κουζίνα σας και από την ποσότητα της φράουλας!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments