Μαρμελάδα φράουλα με σιρόπι Αγαύης!!!!! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα φράουλα με σιρόπι Αγαύης!!!!!

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs

Το σιρόπι αγαύης είναι ένα γλυκαντικό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!! 
 Περιέχει κυρίως φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη!! Η ονομασία του προέρχεται από το  κακτοειδές φυτό Αγαύη .

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs1

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μαρμελάδες 

 Για την μαρμελάδα φράουλα με σιρόπι Αγαύης θα χρειαστούμε : 

Υλικά

800 γραμμάρια  φράουλες

80-100 γραμμάρια  σιρόπι αγαύης 

Βανίλια (προαιρετικά)

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs2

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τα κοτσάνια τους και γεμίζουμε με νερό .
---------------------------------
Σημαντικό 
---------------------------------
Οι φράουλες πλένονται πάντα με τα κοτσάνια τους , γιατί αν κόψουμε τα κοτσάνια και μετά τις πλύνουμε απορροφούν νερό .

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs3

Ρίχνουμε την σόδα και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε τις φράουλες με άφθονο καθαρό νερό και κατόπιν κόβουμε τα κοτσάνια τους .

Με τα κοτσάνια από τις φράουλες φτιάχνουμε Αρωματικό ξίδι φράουλας 

Αφού πλύνουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες σε χαμηλή φωτιά. 

Τις ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν. 

Περίπου 10-15 λεπτά.  Κατόπιν τις λιώνουμε με το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ, ή με ραβδομπλέντερ ή  με το πιρούνι. 

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs4

Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και  σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά ή  μέχρι να πήξει η σάλτσα φράουλας. 

Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης συνεχίζουμε για 3 λεπτά το ανακάτεμα και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.  Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. 

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs5

Μυστικά 

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την κουζίνα σας και από την ποσότητα της φράουλας!!

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs6

marmelada-fraoylas-me-siropi-agavhs7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments