Παραδοσιακό τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού!!!
Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού επέλεξε η κόρη μου να φτιάξουμε γιατί αυτή η πραλίνα της αρέσει και πραγματικά και αυτό το τσουρέκι μας έγινε πεντανόστιμο και πολύ αφράτο!
Δείτε ακόμα Τσουρέκι με μέλι / Τσουρέκι buono / Τσουρέκι ασπρόμαυρο
υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (8 κούπες τσαγιού)
200 γραμμάρια μαργαρίνη (1 κούπα τσαγιού)
250 γραμμάρια ζάχαρη (1 + 1/4 κούπα τσαγιού)
4 αυγά
200 ml γάλα χλιαρό (1 κούπα τσαγιού)
85 γραμμάρια νωπή μαγιά (ή 30 γρ ξηρή μαγιά)
5 γραμμάρια αλάτι (1 κουτ. γλυκού )
10 γραμμάρια μαχλέπι τριμμένο (2 κουτ. γλυκού)
2.5 γραμμάρια μαστίχα τριμμένη (1/2 κουτ. γλυκού )
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ακόμα για την επικάλυψη
Αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι
Κρόκος 1 αυγού + λίγο νερό
Οδηγίες
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, την μαστίχα και το ξύσμα.
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι την μαργαρίνη με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μπάλες ή και λιγότερες και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ανοίγω με λαδωμένα χέρια σε λαδωμένη επιφάνεια με τον πλάστη κάθε μπάλα σε φυτίλι και με κουταλάκι βάζω μερικές κουταλιές πραλίνα. Κλείνω προσεκτικά τις άκρες για να μην μας χυθεί η πραλίνα στο ψήσιμο και δίνω σχήμα είτε κάνοντας σαλίγκαρους είτε πλεξούδα.
Τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.
Αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε στους 160-170 αέρα προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά .
Συνταγή Μύλοι Αγίου Γεωργίου η κίτρινη συσκευασία για τσουρέκια.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments