Τσουρέκι αφρός γεμιστό με πραλίνα buono!!!!! | Aspas_recipes

Τσουρέκι αφρός γεμιστό με πραλίνα buono!!!!!

tsoureki-me-buono

Τσουρέκι με πραλίνα  buono γεμιστό. Αν αγαπάτε την πραλίνα buono τότε αυτό το τσουρέκι θα το λατρέψετε! Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω την τέλεια υφή του, την απίθανη γεύση του, το πόσο μαλακό και αφράτο είναι !!!!

Δείτε ακόμα  Τσουρέκι με μέλι  / 3 συνταγές για τα πασχαλινά τσουρέκια   / Τσουρεκάκια- myffins 

tsoureki-me-buono1

Για αυτό το τέλειο τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα buono θα χρειαστούμε :

Συνταγή για 1 μεγάλο στρογγυλό τσουρέκι  28-30  cm   ή για 2 κανονικές πλεξούδες τσουρέκια !

 Υλικά:

250 ml γάλα χλιαρό

100 γρ. ζάχαρη 

65 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο και χλιαρό

2 αβγά 
μεσαία

560 γρ αλεύρι για τσουρέκι  

1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 5 γρ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ 2,5 γρ 

35 γρ μαγιά φρέσκια ή 12 γρ ξηρή μαγιά 

1 βανίλια

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι  γλυκού μαστίχα σκόνη

Για την γέμιση 

3/4 βαζάκι buono sisinni (300 γρ)

Ακόμα 

1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα

Σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

tsoureki-me-buono2

Οδηγίες

Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, χωρίς να αφήσουμε να βράσει το γάλα.

tsoureki-me-buono3

Ρίχνουμε το γάλα στο μίξερ  ή
 σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατεύουμε μαζί με τα αβγά, το μαχλέπι, το κακουλέ, την μαγιά, την βανίλια , το ξύσμα πορτοκαλιού και την μαστίχα.

tsoureki-me-buono4

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε αν χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμα, ώστε να μην κολλάει η ζύμη και αφήνουμε μια ώρα (ίσως χρειαστεί περισσότερο  ανάλογα την θερμοκρασία που έχει το σπίτι σας) περίπου να φουσκώσει.

tsoureki-me-buono5 tsoureki-me-buono6

Για τις πλεξούδες 

Απλώνουμε ελάχιστο λάδι στον πάγκο και χωρίζουμε την ζύμη σε 6  ίσα κομμάτια . Χρειαζόμαστε 3 κομμάτια για κάθε πλεξούδα 

tsoureki-me-buono7

Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης  επιφάνεια ένα κομμάτι ζύμης  και με ένα κουτάλι βάζω την πραλίνα buono. 
tsoureki-me-buono8

Κλείνω τσιμπώντας τις άκρες της ζύμης καλά για να μην μας χυθεί η πραλίνα στο ψήσιμο.

tsoureki-me-buono9

Πλέκω τα 3 κομμάτια ζύμης  μεταξύ τους σε πλεξούδα. 

tsoureki-me-buono10

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα  ή σε αντικολλητική φόρμα του κέικ και  αφήνουμε σκεπασμένα 20-40  λεπτά περίπου για να φουσκώσουν.

tsoureki-me-buono11

tsoureki-me-buono12

Αλείφουμε από πάνω με αβγό αραιωμένο με λίγο νερό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160- 170 βαθμούς  (ανάλογα τον φούρνο ) στον αέρα για 30 - 45 περίπου  λεπτά στη μεσαία σχάρα.

tsoureki-me-buono13

tsoureki-me-buono14

Για το στρογγυλό τσουρέκι 

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ή τρία κομμάτια και  γεμίζουμε με πραλίνα.
Πλέκουμε σε πλεξούδα και ενώνουμε τις άκρες.

Τοποθετούμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζοντας στο κέντρο ένα ποτήρι καλά τυλιγμένο με μεμβράνη. 

Αφήνουμε να φουσκώσει και κατόπιν αλείφουμε με αυγό+γάλα , πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ . Ψήνουμε στους 160  βαθμούς αέρα  για 45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας. 

Μυστικά

1)Όλα τα υλικά μας σε πρέπει να είναι θερμοκρασία δωματίου .

2)Αλέστε 3-4 κόκκους μαστίχα με λίγη ζάχαρη στο μούλτι . Έτσι έχτε εύκολα μαστίχα σε
 σκόνη.


tsoureki-me-buono17

tsoureki-me-buono18

tsoureki-me-buono19

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments